Chipsuri de kale

Tuulaaai, Doamneee! Mofturosul Mic a mancat verzaturi!

Dupa ce am notat in calendar si m-am inchinat la toate tablourile din casa, ca icoane n-am, m-am bucurat ca am facut poze respectivelor verzaturi, sa vi le pun si voua, poate aveti plozi mofturosi ca al meu, care n-au pus gura pe salata sau alte chestii asemanatoare de cand s-au nascut decat ascunse in ceva, relativ invizibile. Doar un fir verde daca se iteste cumva din vreo mancare, e jale, foc si para. Singura leguma pe care o accepta e castravetele. Rosia putin pacalit, altceva deloc. Cartofi si morcovi prin mancare si cam atat.

Acum ca am explicat cum sta treaba, sa va explic si despre ce verzatura este vorba. Nimeni alta decat kale. Stiu, nu se prea gaseste la noi, dar eu am fost prevazatoare, mi-am cumparat seminte in primavara si mi-am crescut propriile kale in ghiveci. Deci se poate.

DSC_1271

Kale este un fel de varza, de cele mai multe ori creata, denumita si varza furajera pe la noi, care nu face capatana, si se consuma ca o salata sau se poate gati la fel ca spanacul si alte plante verzi. Va spun doar ca intareste sistemul imunitar, protejeaza si lupta impotriva cancerului, contine mai mult fier decat carnea de vita, mai multa vitamina C decat o portocala si mai mult calciu decat laptele. V-am convins?

Mai multe informatii despre kale AICI, AICI si o reteta de salata AICI. Ca atare, kale nu este foarte frageda, prin urmare, daca vreti sa o mancati cruda, se recomanda masarea ei cu putin ulei si sare, pentru a se inmuia.

Ingrediente

2 legaturi frunze kale creata

ulei de masline

sare de Himalaya

optional, diverse condimente, dupa gust (boia, piper, etc)


DSC_1235

Nimic mai simplu: frunzele de kale se spala, se decupeaza pe langa nervuri, care se arunca pentru ca sunt atoase, se maseaza putin cu ulei de masline si se presara cu sare sau ce mai vreti voi. Se intind in tava, pe hartie de copt, si tin cam 10 minute in cuptorul incins la 175 grade. Cand marginile sunt usor maronii, e cazul sa le scoateti, chiar daca nu vi se par uscate. Chiar sunt uscate.

DSC_1237

 

DSC_1241

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *