Ciocolata calda cu lapte de migdale

Ce merge mai bine intr-o zi de duminica atat de urata? In afara de un ceai cu iasomie, binenteles. Dar despre asta, altadata.

O cana de ciocolata calda, evident. Si pentru ca nu bem lapte de vaca, desi consumam alte tipuri de lactate (motivele sunt mai multe), a trebuit sa gasesc o alta varianta. Enter laptele de migdale.

Mofturosul mic a trecut de pe la 2 ani pe lapte vegetal, de migdale, susan, cocos. Am incercat si cu soia o perioada scurta, pana am aflat ca da peste cap hormonii, fie ea si bio si ne-GMO. De la o vreme nu prea ii mai dau, fiindca nu vrea decat seara, fix inainte de culcare, si nu cred ca e tocmai ok pentru digestie sa se culce cu burta plina de lapte. Oricum consuma calciu din alte alimente, deci nu este neaparat o pierdere.

Asadar, laptele de migdale, care este baza acestei bauturi, se face in felul urmator (pentru cine nu stia deja):

70-80 migdale crude

1 litru de apa plata sau filtrata

miere sau alt indulcitor, dupa gust

un varf de pudra de vanilie (optional)


 

Migdalele se lasa la inmuiat 10-12 ore. Se curata de coaja, care se ia foarte usor in acest moment, si se arunca in blender cu restul ingredientelor in jur de un minut, in functie de puterea blenderului. Se strecoara laptele printr-o punga speciala sau prin tifon sau organza. Pulpa rezultata se poate consuma ca atare sau se poate folosi in alte retete, cum am procedat eu.

image1 (1)

Pentru o cana de ciocolata calda, am facut asa:

o cana lapte de migdale

2 lingurite cacao (cruda am pus eu)

indulcitor dupa gust (miere, in cazul meu)

putina vanilie sau alte arome


 

Am incalzit laptele intr-o craticioara, dar nu l-am dat in fiert, ca sa nu se branzeasca, doar cat sa fie suficient de cald pentru baut. In cana, amestecam cacao cu putin lapte, ca sa nu faca cocoloase, si apoi cu restul.

image6

Savuram cu biscuiti sau fursecurile cu migdale si cocos, cu patura pe genunchi si o carte buna in mana.

image2

 

P.S. Laptele de migdale se gaseste si de cumparat (Alpro), dar eu il evit din cauza continutului de zahar si de alte balarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *