Ciocolata ciocolatoasa, raw si fara cacao

Mda, e mai mult pentru copii, recunosc ca targetul meu cu aceasta reteta a fost fix Mofturosul Mic. Care pana mai devreme si-a indesat in gura cu ambele maini, pentru prima data de cand tot fac asa ceva. Dar pe cuvantul meu ca e foarte apropiata la gust cu cea care are si cacao.

Promit ca de data asta nu ma lungesc la vorba. Prea mult…In plus, e o reteta foarte usoara si rapida.

Ingredientul principal este untul de cacao. Care se gaseste si la noi acum, in special in magazinele cu specific bio si alte minunatii, sau la plafar. Pentru ca da, am eu niste pitici cu bio, in special la unele chestii. Voi puteti sa folositi de care vreti, nu faceti ca mine doar fiindca zic eu.

Revenind la untul de cacao, puteti citi despre el AICI. Ar fi bine sa verificati, atunci cand cumparati, daca este food grade sau cosmetic grade. Eu il folosesc pe cel nerafinat, crud. Gustul este mai puternic si beneficiile mai mari.

Ingrediente

200 gr. unt de cacao

zahar sau alt indulcitor (zahar de cocos, in cazul meu)

pudra de roscove/carob (evident ca puteti folosi cacao daca vreti si nu dati copiilor)

optional: praf de afine uscate la rece (freeze dried) sau vanilie, nuci tocate sau ce mai vreti voi

mulaje de silicon cu forme mici sau tavita (urmand a se taia bucatele)


 

Nu am trecut cantitati la restul ingredientelor fiindca tine de papilele gustative proprii si personale.

DSC_1247

Asadar, untul de cacao se marunteste si se topeste la bain-marie, respectiv o cratita mica pusa peste o cratita mai mare cu apa, cu conditia ca cea mica sa nu aiba fundul direct in apa. Cand untul devine lichid, il luati de pe foc si amestecati cu restul ingredientelor si turnati in forme, pe care le bagati la frigider.

DSC_1248

Atentie cand puneti in forme. Ar fi de preferat sa folositi o lingura, fiindca untul are tendinta sa se separe cumva de restul ingredientelor, si asa puteti fi sigur ca nu curge in forme doar partea de deasupra.

Ciocolata se pastreaza la frigider.

DSC_1286.NEF

Si pentru ca toata lumea intreaba de unde am luat forme, gasiti AICI, AICI, AICI si AICI. Si forme pentru biscuiti tot de pe aici am luat, in special cele cu matrita in relief, pe care le veti vedea in curand.

 

5 thoughts on “Ciocolata ciocolatoasa, raw si fara cacao

    1. Sa stii ca merge si cu ulei de cocos, am facut ieri alta tura. Sau eventual sa combini unt de cacao cu unt de cocos…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *