Fursecuri cu migdale si cocos

Pentru ca nu vroiam sa arunc pulpa de la laptele de migdale. Si pentru ca nu puteam sa beau ciocolata calda fara ceva de rontait, nu?

Daca nu sunteti fani lapte de migdale si nu aveti pulpa, puteti folosi la fel de bine si migdale macinate.


1 cup pulpa de migdale

1/2 cup faina de cocos (sau fulgi, dar nu stiu daca se va lega la fel de bine)

1/2 cup zahar de cocos

2 oua

1/4 cup ulei de cocos

un varf de cutit pudra de vanilie

2-3 linguri de lapte de migdale (daca e nevoie)


 

Se amesteca toate ingredientele, mai putin laptele. Faina de cocos are tendinta sa absoarba lichidele, asa ca puteti folosi laptele daca aluatul se intareste prea tare. Aluatul nu trebuie sa curga, dar nici sa fie teapan. De fapt, mai bine mai moale decat prea tare, fiindca altfel fursecurile vor fi inecacioase.

image2 (2)

Facem bile sau punem cu lingurita in tava, pe hartie de copt. Coacem pana se rumenesc putin, 10-15 minute. Atentie sa nu se arda.

image4

Daca nu ati facut inca ciocolata calda, fuga sa o faceti. Daca nu vreti, merge si un ceai bun, eventual Earl Grey sau iasomie. Preferatele mele.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *