Muffins cu banane si nuci

Pentru ca am avut aceasta activitate in calendarul de advent si ca sa mai aiba si Mofturosul mic ceva de rontait la micul dejun, ne-am suflecat amandoi manecile si ne-am apucat de treaba.

Si fiindca ne-am adancit in toate cele pana la coate, va rugam sa ne iertati lipsa de imagini doveditoare, intrucat n-am avut fotograf disponibil.

Asadar, reteta:

2 cups faina (de data asta am pus alba bio, ca sa le si manance)

1 1/2 lingurite bicarbonat

1/2 lingurita praf de copt

un varf de sare

4 banane medii spre mici, foarte coapte

1 cup zahar de cocos

100 gr. unt moale (eu am pus 1/2 cup ulei de cocos)

2 oua

o lingurita extract vanilie (sau mai putina pudra de vanilie)

o ceasca de nuci tocate (am pus pecan fiindca mi-era lene sa sparg nuci, si nu tin fara coaja fiindca rancezesc si devin periculoase)


 

Regula generala la muffins este ca se amesteca separat ingredientele uscate si cele umede si apoi impreuna. In cazul acesta, am amestecat faina, bicarbonat, praf de copt si sare.

Am mixat 2 banane pasate bine cu zaharul de cocos, apoi am adaugat untul/ uleiul de cocos, ouale si vanilia. Am adaugat si amestecul de faina. La sfarsit am incorporat nucile si celelalte doua banane pasate nu foarte bine, cat sa ramana si bucatele. Nu amestecati prea mult ca iese tot aerul si nu mai cresc frumos.

Eu le-am copt in forme de silicon, din care le-am scos imediat dupa ce le-am pozat, ca sa nu se incruzeasca. Se pot coace si in tavite, cu sau fara hartiute speciale. Daca le coaceti fara hartiute, formele trebuie unse.

Trebuie sa mentionez ca am facut o concesie de data asta, in privinta stelutelor, care evident sunt de zahar si alte minunatii. Acest lucru nu se va intampla mai mult de doua ori pe an, cel mai probabil, mai ales ca Mofturosul Mic are tendinta sa manance doar partea de sus, cea cu stelute, decapitand efectiv toate muffin-urile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *