Siropuri pentru cafea

Warning! Asta este un post scurt. Foarte scurt. Care se datoareaza faptului ca ma intreaba lumea cum se fac, dom’le, siropurile astea, de se folosesc in special la cafeaua rece in care zaharul se dizolva greu spre deloc.

Pai, sa va zic. Nimic mai simplu.

Se iau 3 cescute de zahar brun si se pun la fiert cu 2 cescute de apa timp de cateva minute, pana se topeste zaharul si se leaga putin. Dupa ce se raceste oleaca, se aromatizeaza. Eu am facut unul cu vanilie, in care fie puneti semintele unui baton si batonul la fiert de la inceput, fie puneti esenta de vanilie naturala dupa ce se raceste, si unul cu migdale (esenta de migdale). Intentionez sa mai fac unul cu scortisoara,mai la toamna, si unul cu ciocolata. Pentru de dimineata. Este ideal sa le pastrati la frigider. Si cu asta am incheiat si ma duc sa pun de cafea pentru maine, dupa zumba. Am zis.

P.S. Scuzati sticlele refolosite, n-am ajuns sa iau altele. Si pana la urma, e mai eco asa.

mancare 138

mancare 140

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *