Un fel de mousaka?

 

Umm…cred ca e cazul sa marturisesc ca nu mai stiu unde am gasit reteta asta (aham, aham, Pinterest) si nici cum se numeste. Tin minte doar ca e ceva grecesc si am salivat bine cand am vazut, desi nu prea consum carne (spre deloc).

M-am inarmat asadar cu niste carne tocata de curcan si ce mai trebuia, ┬ási am purces la executarea retetei cu pricina. Problema cea mai grava a fost si este ca nu am gasit feta pe nicaieri. Daca stiti pe unde se gaseste, aruncati incoa’ cu informatia. In lipsa de altceva, am ales o branza cremoasa, asemanatoare la gust si textura, dar totusi departe de a fi feta. S-a dovedit totusi ca a fost un pic prea cremoasa si nu prea am reusit sa o faram cum trebuie.

 

mancare 034

 

Reteta este destul de simpla:

500 gr carne tocata curcan

2 cepe potrivite

2-3 catei usturoi

1 cana orez brun fiert

200-250 gr. branza feta sau ceva asemanator

o conserva de rosii tocate in suc propriu

sare, piper

oregano, busuioc uscat

o legatura de patrunjel

ulei de masline


 

Incalziti cuptorul la 200 grade. Caliti ceapa si usturoiul in putin ulei de masline (eu pun si putina apa). Cand sunt aproape calite, adaugati carnea si condimentati.

mancare 030

 

 

Cand carnea este gata, adaugati conserva de rosii. Puteti folosi si rosii proaspete, dar as recomanda doar vara, altfel nu vor avea gust. Noroc cu mama, care imi pune rosii cubulete in suc de rosii si am cam toata iarna.

 

mancare 032

 

 

Amestecati compozitia cu orezul brun fiert, patrunjel tocat (din care pastrati cateva fire pentru decor) si jumatate din branza feta. Puneti compozitia in tava, presarati restul de branza feta deasupra si bagati in cuptor cam 30 minute.

 

mancare 035

mancare 036

mancare 038

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *