Wraps cu salata de ton si avocado

Pai…v-am zis ca iubesc avocado, nu? Si ca o sa va plictisesc cu el. Daca nu, aflati acum.

Cu salata de ton m-am capatat tot la Disney, unde m-am cam chinuit sa nu mananc porcarii (fast-food la putere) si unde am incercat sa evit carnea. Asa ca am mai recurs la peste, din lipsa de altceva. Asa am dat peste tuna salad sandwich. Yumm!

Dar adevarul e ca se face cu maioneza. Si desi mixerul meu vertical face maioneza aproape singur, incerc sa evit totusi ouale crude. Pentru ca maioneza cu oua fierte…yuck. And guess what? Ce mergea mai bine decat avocado?

Asa ca salata asta a iesit un fel de guacamole cu ton. Dar mai intai wraps. Sau lipii, pe romaneste. Evident ca le puteti cumpara, daca va mai usor. Dar cum eu sunt departe de magazine si mi-e si lene, plus ca am piticii mei cu ingredientele din alimentele cumparate, am preferat sa le fac.

3 cups faina

1/3 cup ulei de masline

1 lingurita praf de copt

1 lingurita sare

1 cup apa calda (nu fierbinte)


 

Facem o coca elastica, pe care o framantam bine pana nu mai e lipicioasa. Aici e bun robotul, dar daca n-aveti, merge si la mana. Pe blatul infainat, impartim coca in aprox. 8-10 bucati, depinde cat de mari le vreti si cat de mare e tigaia.

Incingem o tigaie non-aderenta, perfect uscata. Intindem fiecare dintre bucatile de coca foarte, dar foarte subtiri, pentru ca se vor umfla. Bine, nu trebuie nici sa se vada prin ele, dar sa nu aiba mai mult de 1-2 mm. Cele din poza sunt unele dintre capodoperele mele, nu vreti sa vedeti ce forme au celelalte.

image8

 

Nu le puneti unele peste altele fiindca se vor umezi si se vor lipi. Puneti cate una in tigaie si lasati 1-2-minute pe fiecare parte, pana cand apar cateva pete maronii. Atentie sa nu fie focul la maxim, altfel petele vor fi negre. Probat pe pielea mea. Cand le scoateti, ar fi bine sa puneti o farfurie peste ele sau sa le scoate in ceva cu capac pentru a evita uscarea lor pana cand sunt gata toate.

image7

Sa trecem la salata de ton. Grija mare sa aveti avocado copt, nu iese daca nu e moale. Cantitatile de mai jos s-au transformat in salata pentru maxim 4 lipii, asa ca daca vreti sa umpleti mai multe, ar fi bine sa dublati cantitatile. Daca nu, puteti congela, lipiile ramase.

un avocado mediu, bine copt

un ou fiert tare

o conserva mare de ton in suc propriu

o ceapa rosie mica

2-3 fire ceapa verde

zeama de la jumatate de lamaie sau lime (si mai bine)

2-3 linguri ulei de masline

sare


 

Desfacem avocado, il pasam bine cu furculita si il amestecam cu ulei de masline, zeama de lamaie si sare.Scurgem tonul si il adaugam. Tocam ceapa marunt, si cea rosie si cea verde, si oul si le amestecam si pe ele. Cam asta e salata. Puteti inlocui avocado cu maioneza, daca nu va satisface gustul si daca doriti calorii in plus.

image3 (3)

image2 (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *